Dit is … … aaargh … KAPOT!

Geplaatst: maart 10, 2014 in Uncategorized

Mijn mond valt open. Mijn hersens accepteren het niet. Hoe kan iets zo … ongelooflijk … uhm… zoek een woord … uhm … gevonden! Hoe kan iets zo ongelooflijk kapot zijn? Ik lees de brief nog eens.

Voor het overhemd dat een van de professoren in mijn promotiecommissie geleend heeft van de pedel moet ik € 6 huur betalen. Dat kan alleen contant, bij de pedel, ma-do, 9.00-12.30.

Iemand bij de pedel heeft die brief getikt, mijn gegevens opgezocht, ingevuld, brief geprint, ondertekend en op de interne post gedaan. Een interne bode heeft de brief naar mijn postvak gebracht. In nu moet ik naar de pedel lopen om 6 euro te brengen. En onderweg heeft niemand bedacht dat het hele proces de TU Delft misschien meer kost dan 6 euro. Waarom niet? Omdat dat niemands baan is. De postbode hoeft zich niet af te vragen of de post wel zinnig is. De pedel moet haar boeken op orde hebben. Het is de vloek van grote organisaties.

Ik kijk, minstens eens in drie maanden, de “This is broken!” presentatie van Seth Godin. Om boos te blijven. Om scherp te blijven. Om dingen te willen blijven veranderen.

[vimeo http://vimeo.com/4246943]

Seth Godin is helaas gestopt met het bijhouden van zijn “broken-list”, maar zijn boodschap is duidelijk. Kijk er dus af en toe naar. Om te lachen. Om je boos te maken. Om dingen te willen blijven veranderen.

PS als je iets “broken” vindt, moet je ook met oplossingen komen. In dit geval zou de pedel een standaard declaratie moeten kunnen indienen waar de baancode (interne budget-code) van onze vakgroep op staat.

Advertenties
reacties
  1. Cor Beijersbergen schreef:

    Het meest stuitend vind ik nog dat de betreffende hoogleraar een overhemd moet “lenen”. De man/vrouw wordt goed betaald, het zitten in een promotiecommissie is een vast onderdeel van zijn/haar functie. Dan zorg je ervoor dat je passende kleding hebt. Het afwentelen van dit flutbedrag op de maatschappij of een promovendus vind ik kleinzielig.

  2. geekomdathetkan schreef:

    De betreffende (Amerikaanse) prof had een prima overhemd aan, maar dat was volgens de kleine letters niet wit genoeg (want met een streepje). Dat de pedel voor zulke omstandigheden een reserve-overhemd heeft kan ik prima mee leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s