wie is de nerd?

Geplaatst: juni 17, 2011 in Uncategorized

Duidelijk: Nerds

“Je slaven hebben een groter hol nodig”. Zegt je niks? Dan ben je voor mij geen nerd. Nerds hebben Dungeon Keeper gespeeld. Kennen het verschil tussen een Ork en een Orc. Herkennen een Dark Lord of the Sith. Rekenen in MATLAB, niet in excel, en dragen lange leren jassen. Toch?

 Niet voor Jose. Haar nerd vrienden hebben lang haar, geen schoenen en promoveren op musicals in Antwerpen in de periode 1415-1418. Hebben meer Russische schrijvers gelezen dan ik wist dat er bestonden. Nerds. Volgens haar. Ik herken er weinig van mezelf in, maar ik krijg hetzelfde label. Nerd is blijkbaar breder dan mijn sociale groepje…

 Ik, als games-D&D-starwars-nerd, ben anders dan Jose haar literatuur-nerd vrienden. Die zijn anders dan een web-2.0-nerd (@Roy), een SF-literature-nerd (Ruubs), een startende-bandjes-nerd (Japs) of een baking-fanatic-nerd (Kiki).

 Maar als dat allemaal nerds zijn, geld dat dan eigenlijk niet ook voor Ajax fans? Verkleden als stormtrooper is hetzelfde als een voetbalshirt aandoen. Surfdudes, 2-voor-12-deelnemers, autofreaks, technofeestgangers: allemaal nerds. Heb je een hobby waar je echt gepassioneerd over bent: nerd. Heb je een (werk)terrein waar andere vinden dat je expert bent: nerd.

 Je weet niet wat een ork is, maar wel een W123? Nog nooit zelf een operating system vervangen, maar kan je wel de opstelling van de tegenstander van oranje in ’74 noemen? Geen idee wat de will-save van een rode draak is, maar lees je wel boeken over kwantummechanica op vakantie? NERDS!! Jullie zijn allemaal NERDS!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s