ant-pocalypse

Geplaatst: april 15, 2011 in Uncategorized

“Wetenschappers vernietigen mensheid in zoektocht naar rodere lippenstift.” De mooiste kop uit de geschiedenis van de mensheid. Hij zal de (aardse!) kranten niet halen. Niemand meer om de pers aan te zetten. Iedereen is van binnen uit opgegeten door paddenstoelen.

Ik heb echt niet te veel Mario gespeeld. Klaarwakker en glashelder lees ik de wikipedia pagina nog eens: “Cordyceps unilateralis is a parasitoid fungus that infects ants … and alters their behavior in order to ensure the widespread distribution of its spores.” Een schimmel die zich een weg door mieren heen eet tot hij (zij?) bij de hersenen is. Om vervolgens de mier te besturen. Hele mierenkolonies worden omgetoverd in zombiemieren. Het is Antz meets Body Snatchers. Wie dacht dat Hollywood graag overdrijft: de werkelijkheid is precies zo eng als Hollywood verzint.

Gelukkig komt deze schimmel voor diep in jungles, ver weg van mogelijke besmetting met mensen. Mijn advies: vermijd alle contact, verbrand alles. Vooral niet benaderen. Niet willen bestuderen: vernietigen. Leer van Outbreak. Leer van de X-Files. Als de werkelijkheid is zoals Hollywood, leer dan van Hollywood.

There has also been research into the use of red naphthoquinone pigments made by Cordyceps unilateralis as a dye for food, cosmetic and pharmaceutical manufacturing processes.” Nooooo! Run!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s